Kotipalvaamo Hirviherkku

Myynnissä olevat tuotteet

Tässä on esillä Kuosmala Tuotteen oman sepän valmistamia tuotteita, niiden kuvaukset ja alustavat hintatiedot. Tarkemmin tuotteista voi kysellä suoraan sepältämme Henri Tikkaselta sähköpostilla ugri89@windowslive.com tai puhelimitse numerosta 050 540 6125. Lisää kuvia puukoistamme löytyy sivujemme Galleriasta. 

Kuosmalatuotteen sepän Henri Tikkasen kunniakirja ja kultamitali vuoden 2023 puukonrakennuksen SM-kilpailusta.

 


Valikoima


 

 

 

 

 


 Kuvaus ja hintatiedot


 

Kuosmala-puukko

Maasepänpuukkojen tyyliä edustava puukko, mikä on tehty Virtasalmen Kuosmalan kylän kunniaksi. Terä taottu vanhan, hevosvetoisen haravakoneen piikistä, kahva lujaa ja kaunista koivunpahkaa ja tuppi jämäkästä parkkinahasta, johon on ikuistettu kylämme vanha tuulimylly, joka on Virtasalmen alueen ainoa yhä käyttökuntoinen tuulimylly. Hinta alk. 140 e.

Takaisin valikoimaan

Kuosmala-puukko

 


 

Maasepänpuukko

Vanhojen kyläseppien tekemien työpuukkojen mukainen malli, mikä on koruton mutta kätevä. Hinta alk. 95 e.

Takaisin valikoimaan

Maasepänpuukko

 


 

Taskupuukko

Kätevä, taskussa, repussa tai laukussa ja vaikka ihan vyölläkin kulkeva pienempi puukko, millä hoituu jopa moni isommankin puukon tehtävä tarvittaessa. Kuvan puukko Kuosmala-puukon mallia, mutta myös muitakin malleja olemassa. Kuvan puukon pituus 12cm, terän osuus 4,9cm. Hinta alk. 70 e.

Takaisin valikoimaan

Taskupuukko

 


 

Karjalan puukko

Itäkarjalaisten puukkojen malleja noudatteleva puukko, minkä tunnusomaisia merkkejä ovat tupen omintakeinen, suomalaisista puukontupista erottuva muotokieli ja koristelu, terän käyräkärkisyys ja ns. kolmioprofiilisuus. Malli perustuu Suomen Kansallismuseon kokoelmien itäkarjalaisiin puukkoihin. Hinta alk. 250 e.

Takaisin valikoimaan

Karjalan puukko

 


 

Emännänveitsi

Vanha suomalainen kyläseppien valmistama keittiöveitsimalli, joka on kätevä, pieni veitsi moniin kyökkiaskareisiin. Taottu jousiteräksestä ja tuppi punottu tuohesta tai ommeltu parkkinahasta. Hinta alk. 50 e.

Takaisin valikoimaan

Emännänveitsi

 


 

Tommi-puukko

Hyrynsalmelaisen seppä Kalle Keräsen 1870-luvulla kehittämä kainuulainen perinnepuukko, joka on eräs maamme tunnetuimpia ja arvostetuimpia puukkoja. Valmistetaan myös muun mittaisina ja eri kahvamateriaalivaihtoehdoilla. Hinta alk. 220 e.

Takaisin valikoimaan

Tommi-puukko